Vollemehed end trennis tagasi ei hoia

Ajal, mil maailma pilgud on suunatud Põhja-Koreale ja eestlaste omad võilettidele, vormub Kuressaares Saaremaa spordiajalugu. Ootamatult, kuid paljude rõõmuks loodud võrkpallimeeskond on tasa ja targu toimetamas, et siis kevadel jõuda ihaldatuimate tiitliteni.

ÕPETUSSÕNAD: Treener Urmas Talilt viimased korraldused ja läheb lahti!


Spordis ei tule tulemused kergelt, edu nõuab valu, verd ja pisaraid. Nii otsustasime järele uurida, kuidas legendaarse väejuhi Aleksander Suvorovi öeldu – raske õppustel, kerge lahingus – saarlaste tulevaste lemmikute teostuses välja näeb ehk kuidas mehed kavandatavate võitude nimel higi valavad.

Teisipäeva õhtul Kuressaare spordihoonesse kell seitse õhtul algavasse trenni minnes on kindel plaan fikseerida esimene mees, kes saali astub – tubli ju. Nii oleme fotograafiga kohal veerand tundi varem, aga saame üllatuse osaliseks, sest mehed on juba toimetamas. “Mees pole see, kes esimesena saali tuleb, vaid see, kes viimasena ära läheb,” ütleb peatreener Urmas Tali välja oma seisukoha.

Püüan kohe selgeks teha, et oleme fotograafiga oma tegemistes võimalikult nähtamatud. “No ega meil nii kinnine trenn ka nüüd pole, et midagi erilist varjata oleks,” lubab peatreener meile suuremat vabadust…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email