Vanad raamatud on tänapäevalgi hinnas

Kuressaares Pikal tänaval peab juba 23. aastat antiigipoodi antikvaar Raigo Kirss. Tema poe põhikaup on vanad raamatud. Ennast peab ta väikest viisi raamatukollektsionääriks, kuid tema põhitegevus on teistele raamatute vahendamine.

VIRNADE VIISI: poepidaja Raigo Kirss tunnistab, et aastatega on talle koju kogunenud mitmed raamatuvirnad.
Maanus Masing


Kaupmehe kinnitusel ei kao raamatud hoolimata ennustustest kusagile. Eriti hinnas on tema sõnul teatmeteosed, sest internetist saab küll igasugust infot, kuid selle täpsuses ja tõelevastavuses võib tihti kahelda.

“Raamat on täna täpselt samas kohas, kus ta on minu arvates kogu aeg olnud. Raamat ei ole kusagile kadunud ja vähemalt mina küll ei näe, et raamat paberkandjal ära kaoks,” pareerib Raigo ajakirjaniku väite, nagu eelistaks tänapäeval lapsed Karlssoni lugudele Pokemone. “See, et mõned lapsed ei loe, on loomulik. Siin on käinud lapsed küsimas, et vanaema rääkis sellisest ja sellisest tegelasest. Mis raamat see oli? Püüame siis üles leida. Näiteks ühel korral oli tegemist “Osseedi muinasjuttudega”, sest hobusepilt pidi kaane peal olema.“

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email