Kunstiteoste võistlusele oodatakse uusi taieseid

Kunstikuraator Lii Pihl kutsub kunstiinimesi üle vaatama kahe viimase aasta töid ja andma viimast lihvi uutele teostele, et osaleda 2017. aasta Saaremaa kunstiteoste võistlusel.

Tänavu 28. märtsil Kuressaare linnavalitsuse väljakuulutatud kunstiteoste võistluse statuut on läbinud uuenduskuuri. Üks suurematest muudatustest on see, et esmakordselt paneb linnavalitsus võidutöö autorile välja stipendiumi, tänavu 600 eurot.

Võistlusele saadetud maalidele, graafilistele töödele, skulptuuridele ja installatsioonidele ei ole kehtestatud ühtset teemat. Pihl märkis, et võistlusest võivad osa võtta kõik Saaremaal elavad ja tegutsevad kunstnikud ning kunstiõppurid, kellel eluaastaid vähemalt 18, aga ka siit tuule tiibadesse saanud kunstiinimesed ja suvesaarlased.

Lii Pihl tuletas meelde, et viimasele, 2013. aasta Kuressaare-teemaliste kunstiteoste võistlusele laekus kokku 28 erinevas tehnikas tööd 21 autorilt. Teoste hulgas oli 22 maali, viis graafilistes tehnikates valminud teost ja üks foto­trükk. Võidutööks valiti siis suvesaarlase Rein Kelpmanni õli- ja akrüültehnikas valminud maal “Suursild”.

Tänavuse võistluse tähtaeg on 13. oktoobril kell 17, töid hindab žürii koosseisus Erika Pedak, Olavi Pesti, Boris Šestakov, Reet Truuväärt, Margus Kadarik, Heli Jalakas ja Lii Pihl.

Print Friendly, PDF & Email