JUHTKIRI: See õnnetu “jah”

Tehtud. Või vähemasti on tehtud otsus, et riigigümnaasium tuleb Kuressaarde igal juhul. Kahe praeguse gümnaasiumi vastuseisule vaatamata, kahtlejate ja protestijate kiuste. Või siis muudatuste ja uuenduste pooldajate rõõmuks.

Tõsi on see, et riigikooli loomise teema on saarlaste jaoks olnud viimaste aastate priskemaid tüliõunu, põhjustades vaidlusi ka harilikult samasse leeri kuulujate vahel. Seega pole imestada, et see “jah” Kuressaare linnavolikogu eilsel istungil “peris õnnelik” ei olnud.

Mõneti võib volikogu otsust võrrelda selg vastu seina seisja omaga. Kui poolt ei hääleta, siis riigilt põhikooli remondiks raha ei saa. Raha on aga hädasti tarvis.

Linnavolikogu otsus on ajaloolise tähtsusega – muudab see ju kogu Saaremaa haridusmaastikku ja puudutab suurt osa maakonna elanikest. Millised mõjud ja tagajärjed sel reformil on, selgub alles aastate pärast.

Print Friendly, PDF & Email