Täna algab suur katastroofiõppus (1)

Täna algab Kuressaares kahepäevane katastroofiõppus, mille käigus harjutavad Eesti päästemeeskonna meditsiinirühm, Soome ja Eesti Punane Rist ning kiirabibrigaadid koostöös kohalike abistajatega tegutsemist saarel aset leidva suurõnnetuse ajal.

Õppuse esimeses etapis saabub Eesti päästemeeskonna meditsiinirühm Kuressaarde ja piiskopilinnuse lähedusse püstitatakse välihaigla telklinnak, kus alustatakse võimalike kannatanute vastuvõtmist. Õppuse stsenaariumi järgi puhkeb Kuressaare haiglas õhtul tulekahju, mistõttu alustatakse haiglaravil viibivate patsientide osalist evakuatsiooni välihaiglasse.

15. septembril saabub saarele kuus täiendavat kiirabibrigaadi mandrilt ja õppus jätkub Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabikeskuse traumapäeva ja meditsiinimeeskonna õppusega. Pärastlõunal kell 13.30–16 toimub suurõnnetuse õppus Kuressaare merepromenaadil, kus harjutatakse toimetulekut paljude kannatanutega situatsioonis.

Legendi järgi toimub ooperipäevade ajal paljude kannatanutega liiklusõnnetus, kus juhitavuse kaotanud auto sõidab rahvamassi sekka. Õnnetuskohale saabuvad nii politsei, päästjad kui ka kiirabi ning kannatanuid toimetatakse nii Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonda kui ka välihaiglasse, kus harjutatakse kannatanute massi vastuvõtmist ja abi osutamist.

Traumapäev ja õppus lõpevad orienteeruvalt kell 18.

Piiskopilinnuse juurde püstitatud välihaiglaga on kõigil huvilistel võimalik tutvuda 16. septembril kell 9–11.

Print Friendly, PDF & Email