Siin pole meil viga midagi!

Saare maakonna idapoolseim eakate hooldekodu tegutseb Muhus. Kes ja millist elu seal elavad, millist tööd seal teevad ja mida ise selle kohta arvavad?

UHKE PADI: Harald Väärtnõu demonstreerib patja, millel foto õe suguvõsaga.
FOTOD: IRINA MÄGI

“Ja kui see laul meil korda läeb, ei meie kimpu jää!” tervitab tulijaid naiste kõlav laul. Väike seltskond lauljaid koos tegelusjuhiga on kohad sisse võtnud avaras “elutoas” ega lase end tulijaist eriti häirida. Ka mitte hallist ja sombusest sügisilmast akna taga.

Muhu hooldekodus elab praegu 51 inimest. Neist eakaim on 101-aastane Paula, kelle sünnipäeva hiljuti tähistati. Hoolealuste keskmine vanus ulatub üle 80.

2014. aasta kevadel avatud puhas, ruumi- ja valgusküllane hooldekodu on kahekorruseline. Esimene korrus on mõeldud viletsama tervisega hoolealustele ja lamajatele. “Neile, kes vajavad intensiivset jälgimist,” märgib hooldekodu juhataja Aino Rummel.

Teisel korrusel elavad need, kel tervis kõbusam, kes suudavad omal jõul ringi liikuda ja oma hügieenitoimingutega enam-vähem hakkama saavad. “Nendele on vaja pisut abi ja julgustamist ning jälgida, et nad oma ravimeid võtaksid,” lausub juhataja…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email