Looduskatastroofe tekib üha rohkem

Samas on aga neist põhjustatud hukkunute arv vähenenud, kirjutab Briti majanduspoliitiline nädalakiri The Economist.

PÄRAST HÄVITUSTÖÖD: Selline nägi mõned nädalad tagasi välja Texase osariigis asuv Houston, kui orkaan Harvey hakkas vaibuma. Sel nädalal tekkis aga Kariibi mere basseinis uus troopiline torm Irma.
Latimes.com

Augusti lõpus möllas Ameerika Ühendriikides Houstonis viimase poole sajandi tugevaim orkaan Harvey. Mõnes piirkonnas tuli nelja päeva jooksul maha enam kui 1,3 meetrit sademeid. Ilmastikuteadlaste sõnul olevat see Põhja-Ameerika mandriosa tabanud orkaanide rekord.

Kuna kanalisatsioonisüsteem ei tulnud säärase ülisuure veehulga ärajuhtimisega toime, jäi enam kui kuue miljoni elanikuga suurlinn mõneks ajaks vee alla. Olukorda raskendas veelgi asjaolu, et Houston on enamalt jaolt ehitatud savisele pinnasele. Septembri alguse seisuga oli orkaani tagajärjel hukkunute arv ametlikel andmetel 66, kümned tuhanded inimesed pidid aga oma kodust lahkuma…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email