Värvikad ergutajad olid saarlased

Hiljuti Poolas toimunud võrkpalli EM-il palju kõneainet tekitanud sinistes, mustades ja valgetes liibuvates kostüümides fännide idee autor oli saarlane Mikk Rajaver (fotol).

SININE JA MUST JA VALGE: Mikk Rajaveri (sinises) ideest sai alguse võrkpalli EM-i üks tuntumaid fännikostüüme.
Gertrud Alatare

Saarte mängudelgi saarlaste fänniklubi tulihingelise esihüüdjana tuntud Rajaveri eestvedamisel ergutasid Eesti meeskonda kolm mehikest: sinine, must ja valge. Lisaks Rajaverile pugesid kostüümi näiteks Kuressaare gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Sander Suurhans, aga ka korvpallur Taavi Tõnus ja Saaremaa juurtega Taavi Tammsaar.

Mikk Rajaver

Jalgpallurina tuntud Rajaver rääkis, et kostüümid tellis ta Aliexpressi netikaubamajast. Mõte oligi kasutada neid kusagil Eesti koondist toetades. Poolas oli nüüd esimene kord. Kostüümidesse roniti iga mängu kolmanda geimi ajal. “Tahtsime ise ka mängu näha, aga nende kostüümide seest näeb väga halvasti välja,” selgitas Rajaver. “Poola mängul jooksingi lõpu eel peaga vastu posti ja pidin veritsevat kulmu lappima, nii et mängu lõppu ei näinudki.”

Rajaver avaldas lootust, et mehikesed täitsid oma eesmärgi. “Head kostüümid, kuna paistavad ka väljakule ja annavad mängijatele indu, lisaks tekitavad melu fännide seas, nii et elatakse veelgi häälekamalt kaasa,” arvas ta.

Tähelepanu said mehikesed piisavalt. Isegi rohkem, kui arvata osanuks. “Poola meedias saime suurt kajastust ja pilt meist valiti värvikamate fännide hulka. Serbia mängu veerandaegade vahel ei jõudnud baarigi, kuna kõik tahtsid kordamööda pilte teha,” meenutas saarlane ja ütles, et uuteks võistlusteks on neil juba uued ideed, kuidas kostüümides mehi veelgi atraktiivsemaks muuta.

Ühe asjana oli mehikestel juba praegu kaasas Torgu kuningriigi sinimustvalge värvikombinatsiooniga ristilipp. Rajaveri sõnul on see Eesti värvides ja ilus lipp.

Võrkpalliliidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Vara ütles, et neile oli tore üllatus see, kui palju mõtteid ja toredaid lahendusi tuli Poolas fännidelt endilt. Üks neist oli needsamad kolme värvi mehikesed.

Print Friendly, PDF & Email