Jahe suvi lõppes viirustepuhanguga (2)

Jahe suvi on toonud ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise laine tavapärasest märgatavalt varasemaks.

Kuressaares sel sügisel 1. klassi astunud Markus jäi haigeks 13 päeva tagasi ega ole seni saanud ühestki koolitunnist osa võtta.

“Tõsisemaks läks mure üheksandal päeval, kui lapsel enam palavikku alla ei saanud,” ütles poisi ema Irene Targem. Tema sõnul oli raske aru saada, mis pojal viga on.

“Algul arvasime, et viirus,” rääkis haigestunud koolijütsi ema. “Perearsti juures tehti kõik proovid, neist ei vihjanud aga ükski tõsisemale haigusele.”

Markusel diagnoositi kopsupõletik. “Nüüd on tal ravi peal ja taastub,” lausus ema.

“Kui tavaliselt hakkab suurem haigestumine pihta sügisel, mil lapsed koolides-lasteaedades kokku saavad, siis tänavu on haigestumiste tõus toimunud natuke liiga vara, juba augusti keskel,” ütles Kuressaare perearstikeskuses töötav dr Eve Nurmekivi. “Nohuseid ja köhaseid inimesi on meil ukse taga iga päev.”

Tohter leiab, et suure haigestumuse üks võimalik põhjus võibki olla ilmastik: “Polnud meil õiget talve, kevad oli külm ja suvi samuti jahe – kogu aeg on olnud selline “pehme suusailm”,” tõdes ta. “Suvi on olnud raske ja haigusi tõesti palju.”

Nurmekivi lausus, et haigus võib alata vaikselt köha-nohu ja kerge kurguvaluga, mida ei pruugi eriti tähelegi panna. “Tähele pannakse siis, kui midagi tõsisemat käes,” märkis ta. “Kopsu- ja kõrvapõletikud on enamasti viirushaiguse tüsistused.”

Print Friendly, PDF & Email