II Ultima Thule maraton ootab osalema ja kaasa elama

16. septembril kell 11 antakse Kuressaare lossihoovis start II Ultima Thule maratonile. Kuressaare linnas ja selle lähiümbruses Lääne-Saare vallas kulgeval rajal on võimalik joosta nii maratoni kui ka poolmaratoni ning 21,1 km distantsile on oodatud ka kõndijad ja kepikõndijad.

Allan Mehik

6. septembri seisuga on Ultima Thule maratoni stardinimekirjas 151 osalejat: 40 soovib joosta maratoni, 58 poolmaratoni ja 53 läbida 21,1 km kõndides või kepikõndi tehes. Registreeruda saab maratoni kodulehel http://ultimathulemarathon.com. Eelregistreerimine kestab 14. septembrini (osavõtutasu 20 eurot), kuid ennast saab kirja panna ka stardipäeva hommikul lossihoovis (osavõtutasu 30 eurot saab kohapeal maksta vaid sularahas). Osalejate nimekirja ja rajakaardiga on võimalik tutvuda nii Ultima Thule maratoni kodulehel kui ka Facebooki lehel https://www.facebook.com/UltimaThuleMaraton.

Kõik lõpetajad saavad Ultima Thule maratoni medali, mis valiti Eesti 2016. aasta jooksuvõistluste ilusaimaks medaliks. Maratoni ja poolmaratoni kolme kiiremat mees- ja naisjooksjat autasustatakse meenega ning auhindu loositakse välja ka kõigi startijate vahel.

Poolmaratoni jooksjatel on sel aastal võimalik anda oma panus heategevusse. Ultima Thule maratoni idee autor Rasmus Kagge on ka tänavu stardis ja annetab iga jooksja eest, kes lõpetab poolmaratoni temast kiiremini, Kuressaare Perekodule 5 eurot. Rasmus Kagge sõnul soovis ta tänavusele Ultima Thule maratonile väheke vürtsi lisada ja samas ka head teha. “Seetõttu otsustasingi esitada jooksusõpradele väljakutse, mis aitab Kuressaare Perekodus elavaid poisse ja tüdrukuid,” ütles Kagge.

Saarlased ja saarlaste sõbrad, kes seekord ise joosta või kõndida ei soovi, on oodatud nii lossihoovi kui ka raja äärde maratonist osavõtjatele kaasa elama ja neid ergutama. Ühtegi tänavat ei suleta, mistõttu paluvad korraldajad kõigil kergliiklejatel ja autojuhtidel olla maratoni ajal ehk 16. septembril kell 11–17 tavapärasest veelgi tähelepanelikumad ning arvestada teedel liikuvate jooksjate ja kõndijatega. Samuti palutakse hoida jooksurajal ja selle läheduses koerad rihma otsas.

Ultima Thule maratoni start antakse laupäeval, 16. septembril kell 11 Kuressaare lossihoovis, kust jooksjad ja kõndijad liiguvad marsruudil Allee – Uus – Kaevu – Pärna – Pihtla tee – Transvaali tänav ning sealt edasi mööda Tallinna tänava kergliiklusteed. Tänavune rada kulgeb peamiselt Kuressaare ja linna lähiümbruse kergliiklusteedel, Kudjape–Upa terviserajal, Kudjapel, Lillekülas ja tervisepargis, samuti joostakse Roomassaare poolsaarel ning Vaivere, Kärdu ja Lilbi küla läbivatel ning Muratsi sadamasse viival teel. Maratoni finiš on samuti lossihoovis.

Stardinumbrite ja ajavõtukiipide väljastamine algab 16. septembril kell 9, kuid need on võimalik kätte saada lossihoovis ka maratoni eelõhtul, 15. septembril kell 18–21. Kell 19.30 on huvilistel samast võimalik minna ühisele soojendusjooksule.

Ultima Thule maratoni korraldab MTÜ Karujärve Tervisespordi Keskus koostöös Kuressaare linna ja MTÜ-ga Visit Saaremaa. II Ultima Thule maratoni korraldamist toetavad Coop Saaremaa, Kuressaare Soojus, Saaremaa Spaa Hotellid, Saaremaa DeliFood, Saaremaa Piimatööstus, Kärla Spordiklubi, Rademar, Asics, Securitas, S-Link ja Saaremaa Muuseum ning appi tulevad kümned vabatahtlikud.

Aitäh teile kõigile!

Anu Vares

Print Friendly, PDF & Email