Väljasõit Sõrve militaarmaastikele

Euroopa muinsuskaitsepäevade raames korraldab muinsuskaitseamet reedel, 8. septembril väljasõidu Sõrve militaarmaastikele.

Kuna Euroopa muinsuskaitsepäevade teema on sel aastal pärand ja maastik, kutsub muinsuskaitseamet kõiki huvilisi tutvuma Eesti maastikke kujundanud mõisaparkide, militaar- ja arheoloogiapärandiga. Nelja päeva jooksul on külastajatele tasuta avatud kümned paigad ja korraldatakse pärandit tutvustavaid ekskursioone.

Saaremaal toimub ekskursioon Sõrve sääre militaarsetele maastikele, mille ajalugu tutvustab Tõnu Veldre ja muinsuskaitselisi tahke avab Rita Peirumaa. Külastatakse Sõrve ajalootuba, Stebeli patareid, Karuste rannakaitsepatareid, Maantee küla sõjaväelinnakut ja raketihoidlat Granit.

Ekskursioonile saab registreeruda muinsuskaitseameti kodulehel või tel 51 45 558. Buss väljub A. Kitzbergi tänava parklast kell 13.

Print Friendly, PDF & Email