Patrull taastas usu politseisse (12)

Lapse sünnipäevale teel olnud ja politsei poolt katkise rehvi tõttu peatatud naine on ametnikule tänulik tema sõbralikkuse ja hoolivuse eest.

HILLAR PEEGEL ütleb, et inimestel tuleb ikka viperusi ette ning politsei selleks ongi, et inimestele vajadusel abiks olla.
Sander Ilvest

Esmaspäeval Parasmetsa külast lapse sünnipäevale sõitnud Tiiu Sandrak pole oma sõnul politseisse kunagi suure vaimustusega suhtunud ja on pigem seda tüüpi, kes politseiametnikke pelgab. Muhus Liival peatust tehes nägi ta eemal politseipatrulli ja sõitis kõrgendatud ettevaatlikkusega edasi. Mõne aja pärast märkas ta siiski enda taga vilkureid ja jäi tee äärde seisma.

“Küsisin veel mehelt, et mis ma nüüd siis valesti tegin?” rääkis Tiiu Sandrak. “Lasin akna alla ja tuleb politseinik Hillar Peegel, kes küsib, et kas ma tean, et mul on autol tagumine rehv peaaegu tühi. Ootasin hoopis teistsugust suhtumist, kuid politseinik oli niivõrd sõbralik ja abivalmis!”

Sandrak lisas, et kuigi tal on politseiga seni kokkupuuteid vähe olnud, on tal siiani jäänud mulje, et ametnikud kipuvad pigem kurjustama ja trahvima. “Tänasin teda ning natuke ärevusse sattudes küsisin kohe, et mis ma siis nüüd edasi teen. Seepeale aitas ta mul kraavide vahel ümber pöörata ja enne parandusse sõitu rehvi täis pumbata,” rääkis tänulik naine.

Politsei aitas sünnipäevale suunduval paaril leida ka rehviparandaja ning hoolitses selle eest, et sõit kulgeks edasi turvaliselt. “Oleksime vabalt võinud avarii teha ning ennast või kedagi teist vigastada. Selline hoolivus tõstis oluliselt usaldust Eesti politsei vastu ning teeb uhkeks, et meil sellised ametnikud on, kes abivalmilt inimesi aitavad,” kõneles Sandrak.

Piirkonnapolitseinik Hillar Peegel ütles, et tema jaoks on oluline, et inimesed jõuaksid turvaliselt oma sihtpunkti.

“Nad startisid Liiva poe juurest ja ma panin lihtsalt tähele, et auto teeb imelikku häält. Sõitsime järele ja vaatasin, et tagumine rehv tühi. Pidasime kinni ja juhatasime nad autoteenindusse, kus siis rehv ära parandati, ja sõit sai jätkuda,” rääkis Peegel.

Print Friendly, PDF & Email