JUHTKIRI: Minu oma!

Sugulaste tülid kinnisvara pärast ei ole Eestis paraku haruldane nähtus. Vennad-õed jagelevad kadunud emast või isast jäänud päranduse pärast, lapsed löövad vanematega lahingut selle üle, kes neist on majas peremees ja kes mitte. Kui muidu oma õigust ei saa, läheme kohtusse! Või siis otsime meediast abi.

Just viimase abinõu leidis pasliku olevat meesterahvas, kes eile hommikul Saarte Hääle toimetusele murdvaraste kinnipidamisest teatas. Kui ajakirjanikud seepeale Randverre sõitsid, selgus, et asjad pole päris nii, nagu väge täis mees väitis.

“Murdvarasteks” osutusid hoopis kaebaja lapselaps ja tolle elukaaslane, kes vanaisalt saadud, mitukümmend aastat tühjana seisnud maja korda teha otsustasid. See ajas aga mehel kopsu üle maksa. Vihane saarlane kinnitas, et mingit kinkelepingut pole tehtud ning noortel pole luba majas toimetada.

Lihtne on soovitada, et osapooled rääkigu asjad omavahel selgeks. Vahel ei pruugi see õnnestuda – viha ja kangus ei lase. Mis sest, et vastasteks peetavad on oma inimesed. Või siis just seepärast.

Print Friendly, PDF & Email