Haiglas tehakse silmasiseseid süste

Kuressaare haiglas on septembrist alates võimalik silmahaigusi ravida silmasiseste süstidega.

Kuressaare haigla ravijuhi Marje Nelise sõnul nõustus Kuressaares silmasiseseid süste tegema Ida-Tallinna keskhaigla silmaarst Ann-Marii Lõhmus.

“Seni käisid patsiendid, kellele oli süst määratud, kord kuus Tallinnas,” märkis Nelis. “Arvestades, et enamik neist on vanemad inimesed, oli patsientide ja nende sugulaste jaoks päris keeruline minna Tallinnasse protseduuri pärast, mis kestab vaid viis minutit.”

Silmasisese süsti tegemisel viiakse ravim nimega Avastin silma sisemusse. Ravisüstid on näidustatud siis, kui inimesel on kollatähni ealise degeneratsiooni märg vorm, silmapõhja veresoonte sulgused, suhkruhaigusest tingitud võrkkesta turse ja klaaskeha verevalum, neovaskulaarne glaukoom, silmahaigustest tingitud kollatähni turse.

Protseduurile suunab silmaarst.

Silmasiseseid süste tehakse ambulatoorselt – see tähendab, et haiglasse jääma ei pea. Enne süsti kontrollitakse patsiendi nägemisteravust, mõõdetakse silmasisest rõhku ja pannakse silma pupilli laiendavaid ja antibiootikum-silmatilku. Silma tuimestatakse tuimestustilkadega või limaskestaaluse tuimestussüstiga. Süst tehakse ohutusse piirkonda, kus puuduvad veresooned ja silma võrkkest kahjustada ei saa.

Print Friendly, PDF & Email