Naiskodukaitse tähistas 90. juubelisünnipäeva

Läinud laupäeval tähistas naiskodukaitse Tallinnas Estonia kontserdisaalis piduliku aktuse ja vastuvõtuga oma 90. aastapäeva. Pidustustest said osa ka maakondade aktiivsed naiskodukaitsjad.

NAISKODUKAITSJAD: Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr, Ellen Kask, Orissaare jaoskonna esinaine Anneli Pitk ning Saaremaa ringkonna aasta naiskodukaitsja 2016 Ülle Sülla ja Margot Riis Estonias peol.
NKK

Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming tänas kõiki naiskodukaitsjaid, kes on andnud oma osa selle nimel, et organisatsioon on just selline, nagu see täna on. “Meil on erakordsed liikmed, meil on eesmärgid, süsteemid ja saavutused. Me oleme pingutanud ja pingutusest rõõmu tundnud, oleme üheskoos loonud organisatsiooni, mille üle võime põhjendatult uhked olla,” ütles ta aastapäeval peetud pidulikus kõnes.

Saaremaa delegatsioon käis pealinnas ligi 20 liikmega. Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktori Piret Paomehe sõnul tehti üritusel tagasivaade möödunule ja heideti pilk tulevikku. “See üritus on alati väga oodatud, sest see on ka mingis mõttes tunnustus aktiivsematele ja kauaaegsetele liikmetele,” tõdes ta.

Paomees rääkis, et üritusel jagati tunnustust ja peeti kõnesid, kuid ei puudunud ka meelelahutuslik osa, kus sai tantsuplatsil jalga keerutada. Saaremaal on tema sõnul praegu 148 naiskodukaitsjat. “Peagi on mõned veel liitumas, seega võiks öelda, et kokku on meid tegelikult 150. Vaikselt tuleb ikka juurde ja me oleme õnnelikud, et need otsused tulevad inimestel väga teadlikult,” märkis Piret Paomees.

Naiskodukaitse aastapäeval osalesid kutsutud külalistena president Arnolt Rüütel ja naiskodukaitse auliige Ingrid Rüütel. Kodukaitsjaid olid tervitama tulnud kaitseminister Jüri Luik ja Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili. Peol osales ligi 500 külalist ja naiskodukaitsjat ringkondadest üle Eesti. Liikmeid on naiskodukaitses praegu ligi 2500.

Print Friendly, PDF & Email