Valda jääb umbes 225 ametnikku ja teenistujat (15)

Ühinemisega jääb Saaremaa valda umbes 225 ametnikku ja teenistujat, teatas neljapäeval ETV uudistesaade “Aktuaalne kaamera”.

Järgmisel aastal jääb Saaremaale ainsa omavalitsusena Saaremaa vald, millel saab olema suurem vastutus, sest ta peab osaliselt üle võtma ka praeguse maavalitsuse ja töö lõpetava omavalitsuste liidu ülesanded. Samas peaks suurvallas vähenema ametnike ja teenistujate arv praegustes valdades tegutsevatega võrreldes esialgsete plaanide kohaselt ligi kümme protsenti.

Eelmisel nädalal pidas oma viimase istungi 24 aastat tegutsenud Saaremaa üks katusorganisatsioone – Saaremaa omavalitsuste liit. Alates 1. septembrist pole ainsana Eestis just Saaremaal enam sellist maakonnaülest organisatsiooni. “Mina julgen küll kasutada väidet, et me liigume ühistegevuste osas sammu või isegi kaks sammu edasi ehk üks omavalitsus samade liikmetega on oluliselt tugevam organisatsioon ühiselt asjade tegemiseks, kui seda oli omavalitsuste liit,” ütles Saaremaa omavalitsuste liidu juht Madis Kallas.

Saaremaa vallas peaks uuest aastast ametnike ja teenistujate hulk praegustes valdades olevatega võrreldes siiski mõnevõrra vähenema.

“Meil on praegustes valdades koos poliitiliste ametikohtadega umbes 240 ametikohta. Praegu me näeme, et see number saab olema umbes 225,” ütles Saaremaa omavalitsuste ühinemise tegevjuht Alo Heinsalu. Hiljem võib nende hulk Saaremaa vallas aga veelgi väheneda. Suurusjärgus 225 Saaremaa valda plaanitud ametikoha hulgas on ka mõned senised maavalitsuse ametikohad.

Print Friendly, PDF & Email