Kanal 2 ekraanile jõuab Katrin Pautsi “Nukumaja” (2)

Katrin Pauts

Juba sel kuul hakkab Kanal 2-s jooksma kirjaniku ja teletoimetaja Katrin Pautsi (fotol) kirjutatud seebikalik krimisari “Nukumaja”, mille žanriks on ta ise nimetanud lõunamaist gootikat.

Eesti Päevalehele antud intervjuus ütleb autor, et erinevalt tema raamatute tegelastest on seriaali peategelane, keda kehastab Karin Rask, tavaline koduperenaine, lapseootel keraamik. Teda ühendab kriminaalse maailmaga ainult politseinikust mees.

Teisena toob Pauts välja, et seriaali tootjad ei tahtnud teha mingit nordic noir’i. “Draamad, kus pilt on nii pimedaks keeratud, et teleri ees ei näe näppugi suhu pista, on juba ära tüüdanud. Kes viitsib välismaisel teleajakirjandusel silma peal hoida, on selle signaali sealt ehk juba kätte saanud – kuum sõna on hoopis seebikalik ja ere latiinokrimi! Meil on kõik värvid põhja keeratud. Pean oma žanriks lõunamaist gootikat: tontlikult dramaatilist vibe’i, pärimusi, linnalegende… Kujutage ette põrgukuumusest auravat ja salapärastest helidest tulvil lõunamaa ööd,” rääkis ta.

Autor nendib, et uues seriaalis võib leida elemente tema sellistest vanadest lemmikutest ja eeskujudest nagu “Meeleheitel koduperenaised”, “Kättemaks” (“Revenge”) ja “Midsomeri mõrvad”.

Endast kui loojast rääkides tunnistab Pauts, et on intuitiivne ja impulsiivne tüüp, tujukas ja talumatult heitliku iseloomuga. “Skeemid ja plaanid ajavad mind krampi. Mu lood sünnivad kusagil alateadvuses, mu mõistuse salakambrikeses, kuhu pääsen ligi ainult siis, kui mul käib kõrvade vahel hele ding! – lugu on valmis ja kibeleb välja nagu makaronid mikrolaineahjust. Olen alati üllatunud, mis mu näppude alt läpakasse jookseb. Lugu voolab minust välja nii spontaanselt, et mulle näib, et teadlikult ei juhi ma üldse midagi. Muidugi on see kaif! Kirjutamine võib olla väga teadlik ja mõtestatud tegevus, aga see võib olla ka täielik maagia, nii et tunned end pigem meediumi kui loojana. Mina olen maag.”

Print Friendly, PDF & Email