Kahest kosilasest üks loobus (3)

Sitme ranna ja lautrikoha arendamisest oli lisaks Sitme ranna seltsile huvitatud ka seal üritusi korraldanud Kõrkvere selts, kes võttis oma taotluse päev enne volikogu istungit siiski tagasi.

“Tekib küsimus, mis eesmärgil soovib asjaga otseselt mitte seotud selts oma valdusesse reaalsete kasutajate käes olevaid ja toimivaid üksusi?” kirjutasid volikogu esimehele saadetud selgituskirjas “Ula, Talila ja Kanissaare rahva nimel” MTÜ Sitme Ranna Selts juhatuse liikmed Aare Kaljurand, Aivo Trull ja Jüri Linde.

Nad lisasid, et ei lepi kindlasti ühe katastriüksusega ega mingi jagamisega. “Pealegi leiame, et Sitme paadisadama katastriüksuse teenindamine, hooldamine ja arendamine ilma Sitme katastriüksuseta on võimatu ja ebareaalne,” seisab selgituskirjas. “Oleme veendunud, et ainult meie selts suudab hooldada ja korrastada vastavaid katastriüksusi, mis ajalooliselt on kuulunud eelpool nimetatud külade ühiskasutusse.”

Päev enne istungit võttis Kõrkvere selts oma taotluse siiski tagasi. Avalduse selleks esitas volikogule MTÜ Kõrkvere Seltsi liige ja raamatupidaja Tiiu Vaher, kes kuulub ühtlasi Sitme ranna seltsi.

“On tekkinud olukord, kus paljud inimesed osalevad mõlemas seltsis,” kirjutas Vaher, kelle sõnul ei ole MTÜ Kõrkvere Selts avaldus õige ega väljenda seltsi liikmete ja üldkoosoleku tahet. “MTÜ Kõrkvere Selts ei ole kokku kutsunud üldkoosolekut, et arutada sellise taotluse suunitlust ja sisu ning teatud inimesed ei ole saanud vastavaid volitusi sellise avalduse esitamiseks,” põhjendas Vaher.

Kõrkvere seltsi juht Mari Pihl põhjendas avalduse tagasivõtmist Saarte Häälele aga sellega, et rajati Sitme selts. “Kaks seltsi ju üht asja ei halda,” lausus ta. “Kui teise seltsi tahtmine ning plaanid ehitada ja teha on suuremad kui meil, lasku käia.”

Pihl selles, et Sitme seltsi kuulub ka Kõrkvere seltsi liikmeid, oma sõnul mingit probleemi ei näe. “Igaüks võib kuuluda, kuhu tahes,” sõnas ta. “Lõppude lõpuks oleme kõik ühe ja sama piirkonna inimesed.”

Print Friendly, PDF & Email