JUHTKIRI: Kooli!

“Tahan targaks saada!” Nii põhjendavad paljud lasteaiaeas mudilased soovi kooli minna. Kes siis ei tahaks suureks saada. Suur inimene peab aga olema ikka tark, mitte rumal. Sest kes poleks kuulnud ütlemist “mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea”.

On 1. september, teadmiste päev. Saare maakonnas saab täna oma esimese aabitsa kolm- ja poolsada mudilast. On koole, kus tänavu ei astu üle esimese klassi läve ühtki last, ja teisi, kus verivärskeid õppureid vaid mõni. Ning on neidki koole, kus klassid lastest lausa pungil.

Olgu kooliteed alustavaid lapsi palju tahes, loodetavasti on täna nende jaoks kaunis ja meeldejääv päev.

Tavalisest pidulikum päev on 1. september neilegi, kes juba aastaid koolipinki nühkinud. Suvepuhkus seljataga, on aeg taas tööle hakata.

Üht-teist õpitust on suve jooksul ununenud, aga küll see meelde tuleb. Loodetavasti on ka õpetajad mõistvad ja toetavad – hea eesmärgi nimel.

Palju õnne kõigile õppuritele ja õpetajatele!

Print Friendly, PDF & Email