Tarmo Tederi uus romaan pajatab lapsepõlveloo

Kirjanik Tarmo Tederi (fotol)mahuka romaani “Kuuskümmend aastat hiljem” esimene, ligi 700-leheküljeline köide kerib lahti lapsepõlveloo autori noorpõlveradadel Saaremaal.

“Ma olen selle peale mõelnud, aga pigem on tegu vist ikka ühe lapsepõlvelooga. Võib-olla poisiromaaniga, kui nii tohib öelda, sest mingeid arenguid seal eritleda ei saa,” on autor oma vastset teost iseloomustanud Eesti Ekspressis. Teder märkis, et lugu algab peategelase tegemisega ja lõpeb viieteistkümneaastase peategelase äraminekuga oma kodukandist või rajoonist, nagu seda tol ajal nimetati.

“Sinna vahele mahuvad igasugused juhtumid. Igal inimesel, nii ka kirjanikul on oma lapsepõlv ja väga kummaline oleks seda hakata välja mõtlema. Mis lapsepõlvest erku meelde jääb, see jääb terveks eluks, päevikut ei ole ma kunagi oma elus pidanud,” nentis kirjanik, kelle sõnul võiks tema uue romaani lugeja olla vananev saare naine, kas pensionil või pensioni ootel vahemikus viiskümmend kuni kaheksakümmend pluss aastat.

Print Friendly, PDF & Email