PILTUUDIS: Sotsid tegid 73 nimega otsa lahti (16)

Esimesena esitasid Saaremaa valla valimisteks kandidaatide nimekirja sotsiaaldemokraadid. Eelmistel valimistel Kuressaares võimule saanud nimekirja käilakujuna läheb võitlusse linnapea Madis Kallas, kellel kindel soov ja tahe tulevikus ka vallavanema toolil istuda.

Irina Mägi

Esikolmikusse kuuluvad veel Orissaare vallavolikogu esimees Marili Niits ning Kuressaare endine linnapea, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso. Nimekirja eesotsas on ka Jaanis Prii, Kairit Lindmäe, Rando Kubits, Anneli Meisterson, Tambet Kikas, Jüri Saar, Lelet Aavik, Raimu Aardam ja Aare Martinson.

Saaremaa valla valimiskomisjoni esimehe Eero Lapi sõnul on praegu ennast registreerinud ka kolm valimisliitu. Need on Saarlane, Meie Saaremaa ja Sörvemaa. Viimast veab tagasõrulane Kaupo Vipp ja Lapi sõnul peaks ametliku kinnituse saama reedel. Kandidaatide nimekirja pole nad veel esitama pidanud.

Ruhnus on end kirja pannud üks valimisliit. Andres Keskpaiga ja Heiki Kuke eestvedamisel läheb valimistele liit nimega Ühine Ruhnu.

Muhu vallavolikogu valimistel seni ühtegi valimisliitu registreeritud või nimekirja esitatud ei ole.

Kandidaate saab veel esitada 5. septembrini. Fotol Rando Kubits, Madis Kallas ja Marili Niits. Istuvad valimiskomisjoni liikmed Riina Allik, Andrus Lulla ja Eero Lapp.

Print Friendly, PDF & Email