Lammutusäri on õitsele puhkenud

Ehitusturu aktiveerumine Saaremaal on hoo sisse lükanud vanade puitmajade lammutamisele. Nõnda et need, kes lammutusteenust pakuvad, töö vähesuse üle küll nuriseda ei saa.

KOLEMAJA LÕPP: Hiljuti sai maha võetud tuntud kolemaja, mis Kuressaares politsei- ja päästemaja külje all Pihtla tänavat juba pikemat aega “ehtinud” oli.
MAANUS MASING

Sikassaare Vanametall OÜ on üks neist, kes tegeleb lisaks oma põhitegevusele vanametalli kokkuostule ka mitmete väiksemate kõrvalharudega. Üks selliseid on ehitus- ja lammutusprahi vastuvõtmine ning majade ja muude ehitiste lammutamine koos utiliseerimisega.

Linnas ja lähiümbruses

Ettevõtte tegevjuht Tauno Ligi tõdes, et oma olemasoleva tehnikaga on nad tänavu lammutanud palju erinevaid hooneid nii Kuressaares kui ka linna lähiümbruses.

“Viimasel ajal on Kuressaares ehitusturg aktiveerunud ja sellest tulenevalt on olnud palju vanade puitmajade lammutamist,” rõõmustas Ligi. “Meil on hea meel, et nii ehitusfirmad kui ka arendajad on leidnud tee meie juurde ja oleme üheskoos suutnud linnapilti ilusamaks muuta.”

Praegu on töömahud veel sellised, et Ligi sõnul suudavad nad klientidele pakkuda alati paindlikku ja vastutulelikku teenust ning taskukohast ehitusprahi utiliseerimist. “Meie materjalikäitlusmasinaga sujuvad lammutustööd suhteliselt kiiresti,” kinnitas ta.

Viimane lammutatud objekt oli Sikassaare Vanametalli jaoks Pihtla tee 9 ja 9a kruntidel olevad kaks maja ja üks abihoone, mis lammutati sisuliselt ühe tööpäevaga. “Selle aja sees viisime ära ka lammutusprügi. Maha jäi ainult vundament ja kivid täiteks, mis oli eelnevalt töö tellijaga kokku lepitud,” kõneles Ligi. Tegemist oli tuntud kolemajaga, mis politsei- ja päästemaja külje all Pihtla tänavat juba pikemat aega “ehtinud” oli.

Viimaste lammutusobjektide seas on neil olnud ka Pikk tänav 9a ehk Johan Spa tagune, Raekoja 2, kus nüüd asetseb Silbernageli villa, samuti Uus 20 ehk vana Õuemaja lammutus, kuhu nüüd on kerkimas Thule Koda.

Kõige pingelisem objekt

“Kõige pingelisem objekt oligi Uus 20, kuna seal oli vaja ka puud maha võtta ja pidi arvestama uudishimulike inimestega, kes käisid pildistamas,” tõdes Tauno Ligi.

Lisaks on lammutusteenuse avastanud korteriomanikud. “Viime neile konteineri, mille nad ise loobivad ehitusprahti või mööblit täis ja toome ära. Antud juhul maksab klient transpordi ja prügi eest, kuid konteineri eest renti me ei võta.”

Print Friendly, PDF & Email