Herilased tegid Sõrves tuletõrjeautosse pesa (VIDEO)

Sõrve vabatahtlik päästja Peeter Aadussoo ja Saaremaa päästekomando juht Margus Lindmäe avastasid sõrulaste tuletõrjeauto kustutussüsteemist vägeva herilaspesa.

PEETER AADUSSOO sõnul on auto katusel asuvad imitorud pesaks kena koht küll. “Augud ümberringi – käivad muudkui sisse-välja!”
IRINA MÄGI

Mittetulundusühingu Turvaline Sõrve juhatuse liikme Peeter Aadussoo sõnul avastasid nad pesa üleeile tuletõrjeauto katusel asuvatest imitorudest. Neid torusid on seal kokku neli – kaks peenikest, kaks jämedat.

“Ja ühe jämeda toru sisse, etteotsa, olidki pesa teinud,” kirjeldas ta. Aadussoo sõnul tuli herilaspesa üllatusena, varem ta seda seal märganud polnud. Seega ei tea ta öelda, kui kiiresti või millal täpsemalt see sinna tekkis.

2x MARGUS LINDMÄE

Eile hommikul oli see Aadussoo sõnul veel alles, seega võttis ta kätte ja uhas selle ootamatu “pesapaiga” veega üle. “Nüüd mõni üksik on veel, aga kaovad ehk need ka ära,” oli ta lootusrikas. Tema usub, et vesi aitab herilastest lahti saada küll. “Pesin auto puhtaks selle koha pealt ja ehk ikka laabub. Enne pole olnud sellist asja.”

Peeter Aadussoo sõnul oli tegemist iseenesest kena suure pesaga, mis, tõsi küll, oli omadega juba üsna läbi. “Pojad olid juba välja läinud ja polnud kärje sees enam midagi,” nentis ta. “Muidu pesaks kena koht küll, augud ümberringi – käivad muudkui sisse-välja, ja seal nad olid,” naeris Aadussoo.

Ka Margus Lindmäe tõdes, et leid oli mõneti ootamatu. Tema tegi Sõrve tuletõrjeherilastest ka väikse videoklipi, mille postitas Facebooki. “Avastasime jah, et herilased olid imivoolikusse pesa teinud ja kuna imivoolikut võib ikka vaja minna, siis eemaldasime selle pesa,” ütles Lindmäe. “Eks nad leiavad endale järgmise koha, kus olla,” sõnas ta, kinnitades, et lõpp hea, kõik hea – sõrulaste tuletõrjeauto on jälle kenasti töökorras ja võimeline vajadusel tuld kustutama.

Print Friendly, PDF & Email