JUHTKIRI: Poolt ja vastu (1)

Riigigümnaasiumi teema on saarlaste meelel ja keelel olnud juba üsna hea jupp aega. Kui esiti olid Kuressaare linnajuhid riigikooli vastu, siis, mida aeg edasi, seda leplikumaks nad muutuvad. Et kui see asi tuleb niikuinii ära teha, küllap me siis teeme. Ning et ju selles muudatuses on ikka midagi head ka.

Riigikooli pooldajad leiavad, et reform on mõistlik ja lausa ainuõige tee. Valitseb ju olemasolevates koolimajades ruuminappus. Riigi rahaga saaks ühe koolimaja tipp-topp korda, ning pealegi aitaks riigikool gümnaasiumihariduse taset tõsta.

Kritiseerijad – kelle hulka kuulub ka üks koolijuhte, linnavolikogu esimees Toomas Takkis – leiavad jällegi, et rahasüst ei ole seda väärt, et kaht väljakujunenud koolikultuuri lõhkuda. Pealegi – kahest praegusest gümnaasiumist koliksid õpilased lihtsalt ühte majja kokku.

Eks tulevik näita, kas reform oli õigustatud või mitte. Sest tulemata see ilmselt ei jää.

Print Friendly, PDF & Email