Tõnis Palts kaotas kõik Krimmi rajatised (8)

Ärimees Tõnis Palts (fotol) kaotas Krimmis teises kohtuastmes Venemaa kaitseministeeriumile kõik rajatised talle kuuluval suurepärasel rannaäärsel krundil, kuhu oli kavatsenud ehitada luksusliku kuurordi, kirjutas Postimees.

Pärast 19. juulil tehtud kohtuotsust on patiseis: eestlase firmale Kaskad Investments kuulub endiselt kuulsa Krimmi sõjasadama Sevastopoli lähedal Balaklavas ligi 20-hektariline maatükk, aga kõik sellel asuvad endise sõjaväelinnaku hoonete varemed kuuluvad kohtu otsusega nüüd juba kuu aega Venemaa kaitseministeeriumile.

See tähendab, et kumbki pool ei saa seal tegelikult midagi ehitada ega ka oma vara müüa.

“Venemaa kõrgemad ametnikud käituvad nii rumalalt, et Krimmi osas polekski vaja Lääne sanktsioone. Näiteks teeb Putini endine eriesindaja, korrumpeerunud [viitseadmiral Oleg] Belaventsev kõik, et keegi ei investeeriks Krimmi, mõjutades kohtuid,” kommenteeris Palts oma Krimmi-äri hetkeseisu.

Rohkem kommentaare teemal, kuidas 2014. aastal Krimmi annekteerimise operatsiooni juhtinud ja seejärel kaks aastat Krimmis Putini eriesindajana tegutsenud mõjukas viitseadmiral Belaventsev tema kinnisvaravaidlusega seotud on, Palts sel nädalal andma ei soostunud.

Print Friendly, PDF & Email