Soomlased peavad Soome suurt juubelit

Soome Vabariigi läheneva sajanda sünnipäeva künnisel, mil suure juubelini jääb napilt enam kui sada päeva (Soome riik kuulutati välja 6. detsembril 1917), võõrustab Saaremaa soome selts rahvuskaaslasi kõikjalt Eestimaalt.

Seltsi juhatuse liikme Kairo Pilviste sõnul koguneb homme kella 12 Kuressaare kuursaali ette ligi sada soomlast, et tähistada siinmail oma kodumaa suurt juubelit. “Tõstame klaasid Soome Vabariigi auks ja Kuressaarest liigume edasi Angla tuulikumäele. Käime ka Soela sadamas, kus meile antakse ülevaade selle renoveerimisest. Väike sportlik osa kuulub ka programmi. Soelas võistleme saapaviskes,” andis Pilviste teada. Pidulik õhtusöök toimub Küdema lahe äärses Ranna-Villas. Muusikalist meelelahutust pakub Soomest kohale sõitnud orkester. Kell 20.30 süüdatakse mere ääres lõke.

Print Friendly, PDF & Email