Kuningas Kirill I andis sõrulastele hüva nõu (1)

Pühapäeva pärastlõunal Torgu kuningriigi 25. aastapäeva pidulikul tähistamisel Laadla külaplatsil andis kuningas Kirill I sõrulastele hüva nõu, kuidas oma õigusi paremini kaitsta.

“Praegu pole veel midagi hullu juhtunud, aga hakkab juhtuma. Keegi ei tea veel, kuhu haldusreform meid lõpuks viib. Kui Torgu omavalitsus kaob, pole kedagi, kes teie huvide ja õiguste eest seisaks. Teerulli peatada pole võimalik. On kaks võimalust: võtta Torgu kuningriigi nimelisse seltsi vastu uusi liikmeid ja tegutseda edasi tugeva seltsina või moodustada Torgu maaomanike ühistu. Koos ja ühiselt tegutsedes oleme tugevamad,” toonitas Kirill I.

Kuningalt käis ordenit vastu võtmas sõrvekeelse aabitsa koostaja ja pärandkultuuri tutvustaja Mari Lepik, kes esines üleeile Laadlas publikule ka ansambli Küi koosseisus. Kuningriigi vardja Kaupo Vipp andis teada, et ordenid antakse edaspidi üle veel Sõrve ajaloo uurijale ja talletajale Eldur Seegelile, spordiradadel häid saavutusi näidanud kergejõustiklasele Andi Noodale ja Salme rahvamaja juhatajale Maire Sillaveele.

Laadla külamaja seinale oli üles pandud suur maal kuningas Kirillist. Kunstnik Kerli Krabi kinkis maali koopia ka kuningale.

Kontserdi andsid ansamblid Küi ja Väikeste Lõõtspillide Ühing, kus kaastegev ka Marko Matvere. Jaan Tätte ja Marko Matvere puukujud ehivad Torgu laululava.

Torgu kuningriigi meened osutusid nõutavaks kaubaks. Paljud kuningriigi alamad ja külalised kasutasid võimalust end kuningaga koos fotole jäädvustada.

Print Friendly, PDF & Email