JUHTKIRI: Nokk kinni, saba lahti

Kohalikele elanikele valmistab meelehärmi Saaremaa tarbijate ühistu plaan Kõrkvere pood sulgeda. Oma poe allesjäämise eest seisvate inimeste mure on mõistetav – oleks ju kaupluse sulgemine järjekordne näide sellest, kuidas teenused maainimestest kaugenevad.

Tõsi, Kõrkvere poest asub lähim kauplus küll vaid seitsme kilomeetri kaugusel, ent nii mõnegi kaugema nurga inimese jaoks kujuneks poeretk edaspidi liiga pikaks.

Mõistetav on ka STÜ seisukoht – ajal, mil maaelanikkond üha väheneb ja maakaupluste pidamine kahjumit toob, pole kaupluse pidamine sugugi rentaabel ettevõtmine. Numbrid näitavad, et maainimene ostleb pigem linnas, kus kaubavalik suurem. Maapoe popimad kaubaartiklid on alkohol ja sigaretid. Kohalikud leiavad, et poe sortiment on kesine, see võiks olla suurem. Või siis oleks mõistlik võtta kasutusele tellimusostude süsteem. Ühistu hinnangul on kaubavalikut suurendada keeruline, tellimusostude süsteem läheks aga väga kulukaks. Nokk kinni, saba lahti?

Print Friendly, PDF & Email