Aeg tantsida kaugetes aegades

Selle nime all sai pühapäeval Kuressaares Archebaldi keskuses näha ajaloolise tantsutrupi Rondo Danzante meeleolukat esinemist.

NOSTALGIA: (Vasakult) Reeli Sild, Gerda Eerma, Jane Kaju ja Tiia Leppik ehk Rondo Danzante esimene koosseis aastast 2011 esitas trupi kõige esimese selgeks­õpitud tantsu “Cupido”.
IRINA MÄGI

Juba kuus aastat Kuressaares tegutsenud trupp on kohalike jaoks ilmselt üsna tundmatu, kuid siiski tantsivad seal tuttavad näod. Varem võis neid näha tantsimas kas lossipäevadel, mõnel vanamuusika kontserdil või hoopis piiskopi õhtusöögil Kuressaare linnuses, aga eraldi kontserti pole linnarahvale varem korraldatud.

Sellest sai alguse mõte tuua kuue hooaja töö laiema publiku ette ning sealhulgas tutvustada veidi ka keskaja ja renessansi tantsukultuuri. Kontsert sai teoks sel suvel avatud keskaja elamuskeskuses Archebald, mis kindlasti aitas publikul õigesse ajastusse paremini sisse elada.

Kontserdi esimeses pooles sai näha renessansstantse ning ka erinevust selle ajastu lihtrahva ja õukonna tantsutavades. Lisaks said huvilised ka ise lihtsamaid tantsusamme proovida. Seejärel toodi esmakordselt kohaliku rahva ette tantsuetendus sissemüüritud rüütlist, mis põhineb meie oma piiskopilinnuse legendil. Etendus valmis koostöös vanamuusika ansambliga Rondo Gotlandi keskaja päevadeks, kus trupp eelmisel nädalal ka esines.

Jane Kaju

Print Friendly, PDF & Email