II Ultima Thule maratonini on jäänud 30 päeva

16. septembril kell 11 antakse Kuressaare lossihoovis start II Ultima Thule maratonile. Kuressaare linnas ja selle lähiümbruses Lääne-Saare vallas kulgeval rajal on võimalik joosta nii maratoni kui ka poolmaratoni ning 21,1 km distantsile on oodatud ka kõndijad ja kepikõndijad.

Kõigil poolmaratoni jooksjatel on sel aastal võimalik anda oma panus heategevusse. Ultima Thule maratoni idee autor Rasmus Kagge on ka tänavu stardis ja annetab iga jooksja eest, kes lõpetab poolmaratoni temast kiiremini, Kuressaare Perekodule 5 eurot. Rasmus Kagge sõnul soovis ta tänavusele Ultima Thule maratonile väheke vürtsi lisada ja samas ka head teha. “Seetõttu otsustasingi esitada jooksusõpradele väljakutse, mis aitab Kuressaare Perekodus elavaid poisse ja tüdrukuid,” ütles Kagge.

Ultima Thule maratonile saab registreeruda maratoni kodulehel http://ultimathulemarathon.com. 31. augustini on osavõtutasu 20 eurot. Kõik enne septembrikuud registreerunud osalejad saavad nimelise numbri. Ajavahemikus 1.–14. september on osavõtutasu 25 eurot ja 16. septembril ehk stardipäeval 30 eurot. Stardinimekirja saab jälgida nii Ultima Thule maratoni kodulehel kui ka Facebooki lehel https://www.facebook.com/UltimaThuleMaraton. 16. augusti hommikuks oli II Ultima Thule maratonile registreerunud 92 spordisõpra, neist 33 maratonile, 32 poolmaratonile ja 27 huvilist 21,1 km kõnnile/kepikõnnile.

Maratoni stardi- ja finišipaik asub endiselt Kuressaare lossihoovis, kuid rajad on mullusega võrreldes veidi muutunud. Osalejad saavad tänavu järele proovida Tallinna tänava uue kergliiklustee ning liikuda peaaegu maailma äärel ehk Roomassaare poolsaarel. Eelmisel aastal paljude lemmikuks osutunud Kudjape terviseraja tõusu saab läbida nii poolmaratoni kui ka maratoni joostes.

Kõik lõpetajad saavad Ultima Thule maratoni medali, mis valiti Eesti 2016. aasta jooksuvõistluste ilusaimaks medaliks. Maratoni ja poolmaratoni kolme kiiremat mees- ja naisjooksjat autasustatakse meenega ning auhindu loositakse välja ka kõigi startijate vahel.

Maratoni eelõhtul, 15. septembril korraldatakse kõigile soovijatele ka ühine soojendusjooks, mis algab lossihoovist kell 19.30.

Ultima Thule maratoni korraldab MTÜ Karujärve Tervisespordi Keskus koostöös Kuressaare linna ja MTÜ-ga Visit Saaremaa. Maratoni korraldamist toetavad Coop Saaremaa, Kuressaare Soojus ja Saaremaa Spaa Hotellid.

Anu Vares

Print Friendly, PDF & Email