43 Saaremaa põllumeest said väiketootja toetust

Saarlased näitasid väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse neljandas taotlusvoorus üles märkimisväärset aktiivsust, sest iga kaheksas toetus määrati Saare maakonna taotlejale.

Kokku rahuldati neljandas taotlusvoorus 345 taotlust, neist 43 Saaremaa põllumeeste omad. Vooru 5 miljoni euro suurusest eelarvest said saarlased 622 682 eurot. Rahuldamata jäid 18 Saaremaa tootja taotlused.

Kõige enam said väiketootja toetust Pärnumaa põllumehed (46), saarlaste järel kolmanda koha hõivasid Võrumaa põllumehed (35). Naabersaarelt Hiiumaalt rahuldati vaid kolm toetuse taotlust.

Meetme raames antakse toetust väikestele põllumajandusettevõtetele põllumajandustoodete tootmise või töötlemise arendamiseks. Maksimaalselt võib üks ettevõtja saada rahastusperioodil 2014–2020 seda toetust 15 000 eurot ning valdavalt taotletaksegi toetust korraga maksimaalses määras.

Print Friendly, PDF & Email