Kammerfestil sai näha “trendikaid eestlasi” (GALERII) (3)

1.–5. augustini kestnud 23. Kuressaare kammermuusika päevad pakkusid meeldejäävaid elamusi nii publikule kui ka asjaosalistele endile. Mõningat närvikõdi tekitasid muusikutele aga lennureisil kaotsiläinud esinemiskostüümid.

AVAKONTSERDIL: Andres Paas (keskel) koos ansambli Quatuor Varèse liikmete Thomas Ravezi, Julie Gehani, François Galichet´ ja Sylvain Séailles´ga.
IRINA MÄGI

“Oli suurepärane tõdeda, et Eesti vanim kammermuusika festival on publiku jaoks jätkuvalt populaarne. Kontsertidel kohtas nii uusi kui ka juba ammuseid ja tuttavaks saanud muusikasõpru, kusjuures paljud neist käivad Kuressaare kammermuusika päevade kõikidel kontsertidel juba aastaid,” rääkis Saarte Häälele Kuressaare kammermuusika päevade pressiesindaja Kristi Hinsberg.

Tõelist furoori tekitas Hinsbergi sõnul avakontsert, kus festivali kunstiline juht ja peakorraldaja Andres Paas astus üles koos prantsuse Varèse´i keelpillikvartetiga. “Andres Paasi lillesülem hakkas jõudsalt kasvama juba enne, kui pärast viimast kummardust lava taha mindi,” meenutas ta. Hinsbergi hinnangul pälvisid publiku poolehoiu teisedki festivalil osalenud tuntud artistid ja kollektiivid, kes Kuressaaret oma muusikaga kaunistasid.

Päris viperusteta festival aga ei möödunud. “Alati on võimalus, et mängu astub lisaks kauni kunsti force majeure’ile ka märksa maisem vääramatu jõud,” tõdes Hinsberg. Nimelt läksid nii Varèse´i keelpillikvarteti viiuldaja kui ka Londoni vokaalkvarteti kohvrid täies koosseisus eksirännakule. Pagasis olid lisaks plaatidele ka kõigi ansambliliikmete esinemiskostüümid.

“Asi lahendati eht-inglasliku väärikusega ja kõik Londoni kvarteti liikmed võtsid ette ühise osturetke Kuressaare kaubamajja. Sealt ei leitud mitte üksnes uusi soliidseid ülikondi, vaid ka vastutulelik õmblejanna, kes need endale koju viis ja sobivasse pikkusse kohandas,” kiitis Hinsberg kaubamaja ja vastutulelikke inimesi. Õhtusel kontserdil tänasid kuressaarlasi ka inglased ise ja nentisid, et tänu lennufirma apsule näevad nad välja nagu “trendikad eestlased” (trendy Estonians). Elevust pakkus Hinsbergi sõnul ka toredaks traditsiooniks kujunenud õnneloos. Üks festivali pikaaegne sõber publiku hulgas ohanud enne loosi: “Kõige parem auhind oleks järgmise aasta festivali pass!”

Print Friendly, PDF & Email