DigiSaarele anti 21 250 eurot (2)

Saaremaad kiire internetiühendusega katta plaaniv DigiSaare projekt sai valdadelt toetuse ning nüüd alustatakse teavituskampaaniaga ja luuakse vajalik osaühing.

Kuressaare linna projektijuhi Tiit Kaasiku sõnul olid omavalitsused viimasel Saaremaa omavalitsuste liidu koosolekul nõus eraldama projektile 21 250 eurot. Augusti lõpu poole loodetakse valmis saada koduleht ja alustada teavituskampaaniaga. Omavalitsuste vahel luuakse ka osaühing DigiSaar, kes hakkab ettevõtmist vedama. DigiSaar on Saare maakonna omavalitsuste ühisprojekt, mille eesmärk on luua saarel nüüdisaegne IT-taristu, mis annab võimaluse paremateks elu- ja töötingimusteks. Valguskaablivõrk rajatakse üle kogu Saare- ja Muhumaa – ka sinna, kuhu sideettevõtjad seda ehitada ei plaani. Kogu projekt viiakse ellu riigi toetusel.

Print Friendly, PDF & Email