Nasva liinitrass nihutatakse mere poole (1)

Nasva elanikele tulevikuarengute suhtes muret valmistanud kõrgepingevõrgu trassikoridor nihutatakse kokkuleppel kohaliku rahvaga rohkem mere poole.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann ütles Saarte Häälele, et projekteerijad pakkusid uue lahendusena välja neli erinevat võimalikku liinitrassi asukohta. ”Neist valisime eri osapoolte huve arvestades parimana tunduva kompromissi ja taotleme sellele projektile praegu maaomanike kooskõlastusi,” sõnas ta.

Kompromisslahendus hõlmaks Sokmanni sõnul liinitrassi, mis jääb algselt plaanitud asukohast rohkem mere poole. Mis puudutab purjejahtide sadamasse sisenemist, siis sellel lõigul lubab Elektrilevi paigaldada elektriliinide mastid kõrgemale.

Nasva alevikuvanem Piret Kuldsaar enne projekti valmimist uut trassikoridori kommenteerida ei soovinud.

Õhuliini trassikoridor kerkis päevakorda kevadel seoses Elektrilevi plaaniga liin rekonstrueerida. Alevikujuhtide initsiatiivil toimus märtsis liinide rekonstrueerimiskavasid puudutav koosolek, et teemat projekteerijatega arutada, kuid tol korral kokkuleppele ei jõutud.

Aleviku esindajad pakkusid välja variandi viia õhuliin kaugemale mere poole riigile kuuluvatele maadele, eemale aleviku keskusest ja elanike hoovidest, ning Baltic Workboatsi territooriumi ligiduses see kõrgete mastidega üle jõe tuua. Elektrilevi siis sellise lahendusega nõus ei olnud, viidates selle keerukusele ja kulukusele.

Print Friendly, PDF & Email