Putini külaskäigud meenutavad tulnukate visiiti

VALVE ALL: Venemaa presidendi Vladimir Putini liikumised mööda maailma on alati hästi turvatud. Pildil jäädvustatud kohtumine Soome riigipea Sauli Niinistöga toimus Savonlinnas juulikuu lõpus.
Foto: Am860theanswer.com

Venemaa presidendi Vladimir Putini riigivisiitide ja muude ringsõitude ajal on tavaliselt kasutusele võetud kõige karminad turvameetmed. Näiteks kui president sõidab ringi Peterburis, on neis piirkondades, kus president parasjagu viibib, navigatsiooniseadmed miskipärast välja lülitatud, samas töötab aga mobiilside suuremate tõrgeteta, kirjutab ajakirjanik Pekka Hakala Soome juhtivas päevalehes Helsingin Sanomat ilmunud artiklis.

Ajakirjanik meenutab, et ajal, mil ta seda artiklit kirjutama hakkas, käisid Savonlinnas kibekiired ettevalmistused Krem-li kõrge külalise vastuvõtuks. Erilise hoole ja usinusega kontrollisid Soome politseinikud linna kanalisatsioonivõrku ja miskipärast ka parklatesse ülespandud ajamõõtureid. Ilmselt kardeti, et säärastesse kohtadesse võivad terroristid oma lõhkeseadeldisi paigaldada.

Lisaks kammisid sukeldujad läbi linnasadama piirkonnas asuva järve põhja. Veidi enne Vladimir Putini saabumist panid politseinikud Savonlinna tänavatele aga üles teated, milles kohalikel elanikel soovitati mitte viibida oma kortermajade rõdudel 27. juuli õhtul. Siis pidid Putin ja teda võõrustav Soome president Sauli Niinistö tegema laevaga väikese lustisõidu Saimaa järvel.

 Täismahus artikkel laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email