Karu näitas end Kuumi turbaraba töölisele

Möödunud kolmapäeval Saaremaal märgatud pruunkaru ilmutas end päev hiljem Kuumi rabas laoplatsil.

“Ma olen 40 aastat jahimees olnud, aga pole sellist elukat Saaremaal enne näinud,” ütles Võhma jahiseltsi liige Siim Tatter, kelle vaatevälja sattus karu möödunud neljapäeval. Hommikul kell 8 Kuumi raba vahel autoga sõitnud turbatööline silmas karu raba laoplatsil umbes 30 sammu kaugusel.

“Jäin huvi pärast vaatama, et mis elukas see nüüd on,” ütles Tatter, kelle sõnul keeras karu autot märgates otsa ringi ning läks laoplatsil vedelevast tsisternist ja haakeriistadest mööda Järise järve ja Kiruma küla suunas rahulikult metsa tagasi. “Ilus tumepruun loom oli,” lisas rabas traktoristina töötav Mustjala vallavolikogu liige.

Kuumi raba laoplats Lussu küla territooriumil asub 3–4 km paigast, kus metsatööline Janar Martin päev varem talle Tõrise ja Tõru küla vahel metsateel vastusattunud karu pildi peale sai. Tatteri sõnul ei julgenud ta algul karust kellelegi rääkida, vaid paarimehele andis teada. “Mõni ütleb, et  ma olen seemneid söönud,” põhjendas karuga kohtunud mees, kelle sõnul ilmusid aga seejärel lood karu kohta ka trükiajakirjanduses ja televiisoris.

Siim Tatteri sõnul on rabatöölised metsloomadega harjunud. “Olen siin vahel ka huntide seltsis olnud, tulevad masinatele päris ligidale ja vaatavad otsa,” rääkis Tatter, kes viimati kohtas hunte sel kevadel.

 

Print Friendly, PDF & Email