Saaremaad külastab täna kruiisilaev

Pühapäeval saabub Saaremaa sadamasse käesoleval aastal teist korda kruiisilaev, millel seilab 90 turisti, kes veedavad saarel päeva.

Pühapäeval kell 12 saabub Tallinnast Saaremaale kruiisilaev Serenissima, vahendab BNS. Sellel seilavad 90 turisti veedavad saarel päeva. Tegemist on käesoleval aastal teise kruiisilaevaga, mis Saaremaad külastab. Noble Caledoniale kuuluv 87 meetri pikkune alus lahkub Saaremaa sadamast kell 19.

Serenissima alustas teekonda Göteborgist ning on oma teel Eestisse teinud peatusi Helsingis ja Peterburis. Alus seilab lisaks Eestile veel läbi Rootsi, teeb kahepäevase peatuse Riias, peatub Klaipėdas, Taanile kuuluval Bornholmi saarel, Poola linnas Szczecinis, Saksamaal Wismaris ja Kopenhaagenis. Saaremaale saabus alus Tallinnast, kus ta sildus laupäeval kell 9.30 ja andis taas otsad kell 23.30.

Kokku ootab AS Tallinna Sadam Saaremaa sadamasse käesoleval aastal seitset kruiisilaeva, mis toovad saarele ligi 1600 kruiisireisijat. 10 tegutsemisaasta jooksul kokku on kruiisilaevad külastanud Saaremaa sadamat 69 korral.

Print Friendly, PDF & Email