Improlaager julgustas noori musitseerima

23.–29. juulil toimus Mustjala vallas Võhma külamajas järjekorras juba kaheksas Saaremaa rütmi- ja improvisatsioonilaager.

Improlaagri projektijuhi Matis Männa sõnul oli tänavu laagris 30 osalejat üle Eesti ja esindatud olid paljud erinevad pillid. „Kitarrist kuni flöödi, tšello ning viiulini välja,“ märkis ta. Samuti oli laagris mitmeid klaverimängijaid.

Õpetajate rollis olid, nii nagu improlaagris ikka, tegevmuusikud Eestist ja välismaalt: Andre Maaker, Kirke Karja, Themuri Sulamanidze, Maria Faust, Håkon Berre ja Ned Ferm. Esimest korda osales laagris mõned aastad tagasi noore džässitalendi auhinna pälvinud pianist ja helilooja Kirke Karja. „Väga tubli noor juhendaja, sai lastega väga hea kontakti,“ kiitis Männa.

Ta lisas, et tänavu musitseeriti noortega palju kuulmise järgi. Tööd tehti kolmes grupis, kus olid esindatud erinevas vanuses lapsed. „Et nooremad näeksid, kuidas vanematel muusikutel välja tuleb ja kuidas nad õpivad,“ märkis Männa. Traditsiooniliselt toimus viimasel õhtul Kuressaare pargi kõlakojas kontsert.

Improlaager tuleb kindlasti ka tuleval aastal. Matis Männa sõnul on juhendajatega juba läbirääkimisi alustatud ja ka Võhma külamaja plaanitakse varakult kinni panna. „See on muutunud aina populaarsemaks laagripaigaks,“ selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email