Mälestusteraamat külaelust Meedla maadel läbi aja


Läinud jaanipäev möödus Meedla mõisapargis traditsiooniliselt. Aga seekord lisas elevust kolme küla, Maleva, Vestla ja Meedla, mälestusteraamatu esitlus, kus on 96 lehekülge värvilisi pilte ja meenutusi läbi ajaloo.

Raamatu idee autor on tuntud kodu-uurija Anne Trei Kuressaarest. Raamatu koostas, kujundas ja küljendas Eve Strom Meedlast. Koostamisel oli abiks Kati Aru Vestlast, väljaandjaks oli külaselts MTÜ Medel ning trükkis trükikoda Rebellis Harjumaalt Sakust. Raamatu ilmumist toetasid Lääne-Saare vald ja kohaliku omaalgatuse programm.

Me ei keskendunud arhiivimaterjalidele, sest need on ju kindlalt hoitud. Lähtusime inimeste mälestustest igast talukohast, nende saamislugudest ja nendes elanud inimestest kuni tänapäevani välja. Seda sai teha tänu sellele, et on veel inimesi, kes mäletavad. Külades on peale kasvamas uus põlvkond, on tulnud inimesi kaugemalt. Meie soov on, et ka nemad teaksid oma kodukoha väärikast ajaloost. Trükis on oluline tervele meie kogukonnale, sest iga pere on andnud oma panuse selle valmimiseks.

Jaanipäeval sai iga talukoht ühe raamatu tasuta, aga kui oli soov raamatuid rohkem saada, oli see võimalik väikese annetuse eest. Kui leidub veel keegi, kes soovib endale Meedla maade mälestusteraamatut, helistage palun tel 56 254 874 Evele. Mõned raamatud on veel järel!

Print Friendly, PDF & Email