Mihkli talumuuseumit väisab kaasaegne rahvatantsurühm

27. juulil kell 21 saab Mihkli talumuuseumis näha popfolk tantsurühma Uppsar.

Tegemist on nüüdisaegse energilise rahvatantsurühmaga, mis on asutatud 2010. aastal Tallinna tantsuakadeemia juures, kantuna soovist muuta, arendada ja täiustada tantsuilma. Uppsar koosneb vabakutselistest tantsijatest ning esitleb rahvalikku eesti autoritantsu.

Mihkli talumuuseumis on Uppsar popfolk-stiilis tantsulavastusega „Päris armas sõbralik kamp“. Lavastus põimib traditsioonilise eesti rahvatantsu hoogsa kaasaegse popfolkmuusikaga, mis mõjub mõnel hetkel unenäolise ja õrnana, pulbitsedes juba järgmisel hetkel ürgsest väest ja kirest.

Interpreteerides Uppsari kahe kunstilise juhi ning uuenduslike eesti tantsude koreograafide Eneli Rüütli ja Märt Agu loomingut, toob lavastus publiku ette selle, kui tihedalt oleme seotud tantsu ja rütmidega igapäevaelus: südame rütm armudes, elusuunda otsides, kõrtsiruumis pidutsedes. Tants keerleb läbi Mihkli talumuuseumi kogu hoovi ja lõpeb lõkkesüütamisega.

Enne ja pärast etendust loob meeleolu lõõtsamees Viktor Ilvest.

 

Print Friendly, PDF & Email