Rait Sagor krooniti rekordiga Austraalia meistriks (3)

SAARE VÄGIMEES: Võidukas Rait Sagor (keskel) sõpradega.
Foto: ERAKOGU

Austraalia meistrivõistlustel jõutõstmises krooniti võitjaks Rait Sagor, kes pääses tiitlivõistlustele tänu sellele, et tuli aprilli lõpus Lääne-Austraalia meistriks.

Meistrivõistlused olid kõrgetasemelised, sest sinna saab ainult kutsete alusel. Rait Sagori võistluskategoorias osales 22 meest, neist neli olid saarlase hinnangul väga tugevad. Sagor kükkis 330 kg (3. koht), surus 207,5 kg (1.) ja sai jõutõmbes kirja 355 kg (1. koht ja Austraalia rekord). Kogusumma 892,5 kg on uus GPC Austraalia kõigi aega­de rekord ja uus maailmarekord selles liigas (senine rekord 890 kg).

Teise koha saanud võistleja tegi kogusummaks 865kg ja kolmas 835 kg. “Väga kõvad tulemused,” tunnistas Rait Sagor. “See oli mu elu parim võistlus, tegin üheksast katsest üheksa ja mitte ühtegi punast tuld. Kõik õnnestus super hästi.”

Hea sooritus tõi Rait Sagorile juba kutse Arnold Classicu võistlustele, mis toimuvad järgmise aasta märtsis. Võistluse nimeks on ProRAW ja see on kõige kõvem võistlus Austraalias, kus põhimõtteliselt osalevad ainult profid. “Kuna esinesin hästi ja purustasin kõik rekordid, siis olen sinna oodatud. Siin on suur au saada kutset sellele võistlustele, sest esikoha auhind on 5000 dollarit,” märkis vägilane.

Eestis noorte klassides häid tulemusi teinud Jaan Salu õpilane hakkas uuesti treenima selle aasta veebruaris ja mehe sõnul sai ta uue hingamise. “Jõustõstmine on Austraalias väga populaarne ja inimesed tunnustavad sind igati,” rääkis PTC Perth klubis treeniv Sagor, kel on klubi poolt suur toetus. Kuna tal on palju kogemusi, siis jagab ta ka ise näpunäiteid. Sagor on õnnelik, et uuesti treeningutega alustas, kuna tänu jõutõstmisele on tal võimalus saada Austraalia elamisluba. “Avaldus on juba sisse antud ja ootan vastust. Tänu eilsele võidule ja rekorditele on mul veel suurem võimalus saada residendiks.”

 

Print Friendly, PDF & Email