“Talust taldrikuni” sai avapaugu laadaga (2)

Eile algas pop-up talupidajate laadaga kahepäevane kohaliku toidu üritus „Talust taldrikuni“.

MAHEKAUP: Kaarli talu omanikel Lembit ja Kadri Kopsul läheb kauplemine hästi. Maitsvaid küpsiseid ostab endale Mare Ossip.
MAANUS MASING

OTT ehk Otse Tootjalt Tarbijale laat toimus Tallinna tn 65 parkimisplatsil ning oma kaupa müüsid mahetootjad üle terve Eesti.

Väike-Maarjas asuva Kaarli talu perenaise Kadri Kopso sõnul oli nõudlus eriti suur just musta leiva järele. „Oleks teadnud, et kõik leivad kõigest tunniga ära lähevad, oleksin suure autoga kohale tulnud,“ naeris Kopso, kes müüs abikaasa Lembit Kopsoga teraviljatooteid. „Meie tooraine kasvab meie endi põldudel ja jahu jahvatame oma veskis,“ lausus naine.

Maasikaid ja muid põnevaid mahetooteid ostma tulnud Mare Ossipi sõnul sai ta üritusest teada tänu hästi tehtud reklaamile. „Kõikjal olid teavitused üleval ja mõtlesin, et peaks ikka läbi astuma,“ tunnistas naine. Kartuleid ostma tulnud ja hoopiski meega koju läinud Evi Nukki kavatses külastada ka õhtul Vaiveres toimuvat üritust. „Kartulid olid juba otsas, peab ka õhtul laadale minema,“ sõnas naine.

Teele Tilts

Print Friendly, PDF & Email