Lasterikkad pered kogunesid Saaremaal (2)

LÕBUS PÄEV: Lastel oli Oitmel palju tegemist. Esiplaanil Kuressaare tüdruk Maria-Andra.
MAANUS MASING

Möödunud nädalavahetusel toimus Leisis Eesti lasterikaste perede liidu XXII suvekool, kus kogunesid kolme- või enamalapselised pered üle Eesti. Traditsiooniline üritus sai alguse 23 aastat tagasi Saaremaalt Karujärve äärest, nüüd jõudis see taaskord ringiga saarele.

Üritusest võttis osa pea 140 suurperet ligi 745 liikmega üle Eesti. Kõige suurem – 10-liikmeline pere – sõitis kohale Tartumaalt. Saaremaalt oli kohale tulnud 20 peret.

Tänavuse suvekooli läbivaks teemaks oli pärandkultuur ja koostegutsemine. “Pärimusõpitubade ning praktiliste koolituste kaudu üritatakse suurendada noorte teadlikkust meie esivanemate kommetest ja tavadest. Lisaks toimusid kolme päeva jooksul sportlikud mõõduvõtmised, vestlusringid ning õpetlikud programmid loodussäästlikust ja tervislikust käitumisest,” lausus suvekooli peakorraldaja, Saaremaa lasterikaste perede ühenduse juhatusest Ingrid Leemet, kelle sõnul leidsid endale põnevat tegevust kõik kohalolijad.

Neidudel oli võimalik iluteenindajate juures lasta erinevaid soenguid ja küünekaunistusi teha, poistele pakkusid pigem huvi päästeameti poolt läbi viidud tegevused. Samuti sai ennast proovile panna ronimisseinal, lasta vibu ja teha huvitavat käsitööd.

Kõige suuremat elevust pakkus korraldaja sõnul öömatk, kust võttis osa ligi 100 inimest. Samuti meeldis inimestele ka pühapäeval üritust külastanud üllatusesineja Erich Krieger, kellega koos lauldi paar tuntumat pala.

Leemeti sõnul läks üritus kõigi osalejate ja korraldajate meelest igati korda. „Ilmataat oli samuti meie poolel!“

Print Friendly, PDF & Email