Baltic Workboatsi käive kasvas mullu 11,5 protsenti (2)

BNS-i andmetel oli Saaremaal Nasval tegutseva Baltic Workboats AS-i käive möödunud aastal 27 miljonit eurot, mis on 11,5 protsenti enam kui aasta varem. Samas vähenes mõnevõrra, täpsemalt 1,9 protsenti, ettevõtte puhaskasum, kukkudes 2,8 miljonile eurole.

LÄHEB HÄSTI: Aprillis lasti Nasval vette kaks kaatrit – Piiri-Liisu ja Kessu –, üks Haapsalu ja teine Mustvee kordonile.
EGON LIGI

Baltic Workboatsi müügi- ja turundusjuht Joel Rang jäi neid arve kommenteerides napisõnaliseks. Saarte Häälele saadetud e-kirjas ütles ta vaid, et ettevõtte käive ja ärikasum kasvasid möödunud aastal seoses suuremate tellimustega.

Baltic Workboatsi müügitulust moodustas mullu 93 protsenti ehk 25 miljonit eurot laevade ehitus. Muude rajatiste ehitus moodustas 1,2 miljonit eurot ja elektrienergia tootmine tuuleenergiast 274 000 eurot. Ülejäänud müügitulu saadi laevade ja paatide remondist ja hooldusest ning kaupade vahendamisest, kirjutab BNS.

Müügitulust suurem osa ehk ligi 10 miljonit eurot tuli Eestist, 9 miljonit Rootsist, 3,3 miljonit Taanist, 2,4 miljonit Belgiast ja 1,9 miljonit Saksamaalt.

Samas investeeris ette­võte mullu 2,2 miljonit eurot sadama kai ja laienduse ehitusse. Lisaks soetas firma laevade tõsteseadme maksumusega 3,1 miljonit eurot, mille jaoks saadi EAS-ilt 942 000 eurot toetust.

„Võrreldes 2015. aastaga maksis ettevõte mullu dividende, millelt tulumaks avaldas mõju ka ettevõtte puhaskasumile,“ selgitas Joel Rang puhaskasumi ligi 2-protsendilist langust.

Saaremaal ringlevaid kuuldusi, et lähiajal võib Baltic Workboats saada suurema tellimuse Taanist, ei soovinud firma müügi- ja turundusjuht eile veel kommenteerida. „Uute tellimuste osas teavitame avalikkust kas pressiteatega või BWB meediakanalites,“ ütles Joel Rang.

Print Friendly, PDF & Email