Linnateatris alustati remondiga (FOTOD)

Kuressaare linnateatris vahetatakse välja rõdu klapptoolid, värskendatakse parteri istmeid ja nii rõdule kui ka parterisse tuleb uus vaipkate. Lisaks soetati teatrisse moodne valgustehnika.

TÜHI SAAL: Tarmo Matt selgitab, missugused uued valgustid teatrisse tulevad. Tema ees vasakul on mullu soetatud prožektor, mida saab puldist juhtida, paremale jääb vanem, manuaalselt juhitav valgusti.
MAANUS MASING

Lava kohal kõrguvast kolmest valgussillast kaks varustatakse puldist juhitavate valgustitega, selgitas Kuressaare linnateatri heli- ja valgustehnik Tarmo Matt. Kui varem tuli tehnikul valgussild alla lasta, valgustid paika seada, seejärel uuesti üles tõmmata ja katsetada, kas valgustus sai õigesti paika, siis sügisest saab valgusteid juhtida puldist. „Keerab, suumib, lõikab sektoreid, vahetab värvi,“ loetles tehnik, mida kõike puldi abiga uute valgustitega teha saab.

Saali lakke pannakse uued manuaalselt juhitavad LED-valgustid. Osaliselt jääb kasutusele ka praegune valgustus.

Nii uued toolid kui ka valgustus soetati riigihanke korras. Toolid valmistab ja paigaldab OÜ Elke Mööbel ja valgustehnika osteti OÜ-lt E&T. Ilma käibemaksuta läksid toolid maksma 22 720 eurot ja uus valgustehnika 32 730 eurot.

Kuressaare linnateatri direktori asetäitja loomealal Aarne Mägi sõnul peaksid tööd valmis saama augusti lõpuks. Värskelt remonditud linnateatris etendub esimesena 5. septembril Eesti Draamateatri tükk „Julia ja Romeo“, kus astuvad üles Kersti Kreismann ja Martin Veinmann. Näidendi autorid on soomlased Lauri Sipari ja Liisa Urpelainen.

Kuressaare linnateatri suvelavastust, Alan Ayckbourn´i „Madu oma rinnal“ mängitakse Kuressaare sadamaaidas. Esietendus on 29. juulil.

Print Friendly, PDF & Email