Andres Kuusk võitis 48. malekarikaturniiri

48. korda mängitud Saaremaa malekarikat oli sel aastal püüdmas 22 maletajat. Nelja päeva jooksul mängiti Šveitsi süsteemis kuus vooru. Võitjaks tuli 5 punkti kogunud Andres Kuusk, kellele on see viimase seitsme aasta jooksul juba neljas võit sellel võistlusel.

Mullune võitja Georg Aleksander Pedoson pidi seekord leppima 4 punkti ja kolmanda kohaga. Ta kaotas Andres Kuusele ja viimases voorus ka Margareth Oldele, kes 4,5 punktiga sai teise koha. 4 punkti kogusid veel Ants Põldoja, Karl Kristofer Orgse ja Grete Olde, kes samuti auhinna pälvisid.

Samal ajal toimus ka kaks lahtist noorteturniiri. Eesti paremate noormaletajate saarel toimunud treeninglaagri tõttu oli mängimas 62 noort, sealhulgas 13 meie maakonna malehuvilist. Siiski ei suutnud nad kogenumatele mandri mängijatele veel tõsist vastupanu osutada. Kuni 10-aastaste 29 osavõtjaga turniiril sai saarlaste parim Sebastian Blank 3,5 punktiga 7 võimalikust 16. koha. Kuni 14-aastaste 33 osavõtjaga turniiril kogusid nii Kristofer Orglaan kui ka Lauri Pehlak 3 punkti 7 võimalikust, mis andis neile tabelis vastavalt 23. ja 25. koha.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email