VIDEO JA GALERII: Poeg kordas rattasõidus isa kullavõitu

ISA JA POEG: Karl Patrick ütles, et isa medalile väga ei mõelnud. Isa Andres tunnistas, et poja sõitu vaadates oli pulss ikka üleval. Foto Raul Vinni

Kui 1999. aastal Gotlandil toimunud Saarte mängude kriteeriumisõidu võitis Andres Lauk, siis seekord troonis tema poeg Karl Patrick Lauk. Lisaks sai Saaremaa meeskondliku kuldmedali.

Andres Lauk tunnistas, et sõitu vaadates oli pulss päris kõrge. “Rõõm oli suur,” tunnistas finišipaigast Viikingi telgi juurde aeglasel ja mõtlikul sammul astunud vanameister. “Ma vaatasin rohkem, kuidas keegi end sõidu ajal positsioneerib. Kogu meeskonnalt väga hea sooritus, sest ei mindud paanikasse ja olukorrad lahenesid ära isegi, kui see tundus mõnel hetkel miinuspoolel olevat. Patrickul oli piisavalt tahtmist ja jõudu, et lõpuni esikoha eest võidelda.”

Karl Patrick Laugu sõnul ta võistluse käigus isa tulemuse kordamisele ei mõelnud. “Aga vinge on see ikka, sest 18 aastat hiljem sama asja korrata on kindlasti väärt ja ajalooline saavutus,” lausus noor rattur.

Visby tänavatel ühe raske tõusuga sõidetud kriteeriumis sai Karl Patrick Lauk konkurentidel eest ära kolmandal ringil koos kõige ohtlikuma mehe Torkil Eyðfinsson Veyhega Fääri saartelt. Ta püüdis tempot tehes noore saarlase maha raputada, kuid viimane püsis takjana kannul ja nii pidevalt jälitajate ees vahet suurendades sõideti koos lõpuni.

“Tugev üldise vunkimise poole pealt oli ta kindlasti,” tõdes Karl Patrick Lauk. “Ta oli kindlasti jõuga üle, aga ma sain kohe aru millise taktika ma pean valima, et mitte ise tõusu peal rapsida. Suutsin selle kõik enda kasuks pöörata.”

Lõpus üritas Veyhe Laugu mitu korda maha jätta, kuid saarlane suutis selle ikka kinni sõita. “Ta oskas hästi ära kasutada maha jäänud mehi ja motikat,” rääkis Karl Patrick Lauk. “Lõpuks ma ei teinud enam tööd, sest oleks andnud talle sellega eelise. Lõpus segas meid üks maha jäänud Jersey mees, tänu kellele ma sain tegelikult ideaalsele positsioonile ja viimasesse kurvi tulles sain finišit ideaalselt alustada, kuigi teadsin, et ta mulle sellises spurdis vastu ei saa. Läks õnneks.”

Karl Patrick Lauk rõhutas, et oluline on ka meeskondlikult võidetud kuldmedal. “See olukord, kuhu Miku (Mihkel Räim) mind pani oli vaja ära korraldada,” rääkis ta. “Siin on pikad sirged ja ei saa lasta meestel eest ära minna. Alguses kohe tegime selle apsu ja Mani mehed kasutasid selle kiirelt ära. Ellimineerisime selle kohe ja lõppkokkuvõttes sõitsime täna päris hästi.”

Kriteerimus sai Karl Patrick Laugu järel teise koha Torkil Eyðfinsson Veyhe, kolmas oli Matthew Oliviera Bermudalt ja neljanda kohaga pidi seekord leppima grupisõidu võitja Mihkel Räim. 6. oli Steven Kalf, 31. koha sai Jörgen Matt, Reimo Nook sai liidritelt ringiga sisse ja võeti kohtunike poolt rajalt maha.

Meeskondlikus arvestuses järgnesid Saaremaale Bermuda ja Isle of Man.

Print Friendly, PDF & Email