Virtuoosid pühakojas

Kihelkonna kirikumuusika päevad on alati pakkunud väärikaid ja kõrgetasemelisi kontserte.

Seekordset festivali kaunistab reedel, 30. juunil kell 19 Eesti Sinfonietta solistide ülesastumine. Saaremaa ühes vanemas pühakojas, mille kooriruum arvatakse pärinevat aastast 1260, kõlab vanade meistrite looming, mis on ajaproovile sama edukalt vastu pidanud kui Kihelkonna kirik ise.

Antonio Vivaldi ja tema eakaaslase Johann Sebastian Bachi poja Carl Philipp Emanuel Bachi ülinõudlikke flöödikontserte esitab silmapaistev virtuoos Oksana Sinkova. Kontserdi kava täiendab XX sajandi alguse inglise helilooja Frank Bridge´i rännak lummavatel helimaastikel.

Muusikaõhtu lõpetab Kihelkonna segakoori, Lümanda külakoori, ansambli Collecta ja Eesti Sinfonietta solistide ühismusitseerimine, ettekandele tulevad vaimulikud koorilaulud.

Kontsert on tasuta, soovijad saavad toetada kirikus asuva 1805. aastast pärineva ajaloolise oreli äsja alanud renoveerimistöid. Kontserdi korraldajad: Festival Kihelkonna Kirikumuusika Päevad ja Loov­üksus MTÜ. Toetajad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp ja Kihelkonna vald.

Tere tulemast iidsesse pühakotta nautima kaunist muusikat!

Aare Tammesalu, Rene Reinsoo


Kontserdi kava

Antonio Vivaldi flöödikontsert “Il gardellino” (“Ohakalind”) D-duur RV 428
Frank Bridge “Kolm idülli”
Carl Philipp Emanuel Bach Flöödikontsert d-moll Wq. 22
Vaimulikud laulud


Eesti Sinfonietta

Kontsertmeister Maano Männi – viiul;
Terje Männi – viiul; Toomas Nestor – vioola;
Aare Tammesalu – tšello;
Tiit Pärtna – kontrabass;
solist Oksana Sinkova – flööt.

 

Print Friendly, PDF & Email