JUHTKIRI: Pole teie asi? (4)

Mustjala valla Pahapilli küla elanike ja Varese sadama arendaja Harry Raudvere suhted pole just kõige soojemad – kohaliku kogukonna esindajate väitel tegutseb ettevõtja omatahtsi, külarahvast oma plaanidesse pühendamata.

Raudvere ise on oma suhtumist “mässumeelsetesse” väljendanud mullu detsembris Saarte Hääles avaldatud arvamusloos.

“Varese sadam kuulub eraõiguslikule juriidilisele isikule ja tegu on eraomandiga. See peaks selgitama kõik,” kirjutas ta toona.

Pahapilli rahvas aga, vastupidi, leiab, et neil on õigus teada, mis sadama territooriumil sünnib, ja arendaja kavatsustesse oma sõna sekka öelda. Sest sadamas toimuv mõjutavat otseselt küla elu.

Eilsel Varese sadama detailplaneeringu ametlikul arutelul lootsid Pahapilli esindajad ärimehe käest vastuseid saada, eelkõige Raudvere kavatsuse kohta püstitada sadamasse võimas tuulegeneraator. Keda arutelule aga ei ilmunud, oli sadama arendaja.

Ehk oleks Varese sadama naabrite protest ettevõtja tegemiste vastu väiksem, kui sadama arendaja oleks pisut koostööaltim, vastaks kohalike küsimustele, selmet külarahvast ignoreerida? Eiramine valab üksnes õli tulle.

Print Friendly, PDF & Email