Esimene Olev Subbi aktimaalide näitus

1. juulist on Kuressaare linnuses avatud näitus “Põhjamaa suvi. Olev Subbi aktimaalid”, mis koondab maale Enn Kunila ja Eesti kunstimuuseumi kunstikogudest.


Olev Subbi (1930–2013) on Eesti silmapaistvaim aktimaalija − ning ometi on käesolev näitus alles esimene Subbi aktimaalide näitus. Varasematel väljapanekutel on tema aktid olnud alati “olemas”, eksponeeritud tööde vahel, kus annavad tooni idüllilised lapse­põlvemälestused või abstraktsed värviuuringud, ent üksnes aktidele pühendatud näitust ei ole varem toimunud.

Näitus on osa Saaremaa ooperipäevade kultuuriprogrammist ja jääb avatuks 1. augustini. Näitust saadab kataloog, milles on lisaks maalide reproduktsioonidele ka Olev Subbi mõtteid kunstist ja elust. Subbi näituse kujundaja on Tiit Jürna.

Postimees/Kultuuritoimetus

Print Friendly, PDF & Email